Η διατροφή του πατέρα πριν τη σύλληψη του παιδιού παίζει σημαντικό ρόλο στην υγεία του παιδιού


Νέα έρευνα: Είμαστε ότι έτρωγε ο πατέρας μας.


μπαμπάς και κόρη

Τα αποτελέσματα νέας έρευνας υποστηρίζουν ότι είμαστε ότι έτρωγε ο πατέρας μας. Η διατροφή των υποψήφιων πατεράδων πριν τη σύλληψη, διαδραματίζει πολύ σημαντικότερο ρόλο στην υγεία των παιδιών απ’ όσο πιστεύαμε.


Η έρευνα έγινε στο πανεπιστήμιο McGill με επικεφαλή την Sarah Kimmins και επικεντρώθηκε στη Βιταμίνη B9, η οποία βρέθηκε σε πολλά λαχανικά, δημητριακά, φρούτα και κρέατα. Είναι ευρέως γνωστό ότι για να αποφύγουν οι μητέρες διάφορες δυσάρεστες παρενέργειες κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, πρέπει να λαμβάνουν μεγάλες ποσότητες βιταμίνης Β9. 

Μέχρι σήμερα όμως, κανένας δεν έδινε σημασία στη διατροφή του πατέρα. Η έρευνα αυτή όμως έρχεται και αποκαλύπτει ότι η διατροφή του πατέρα πριν τη σύλληψη, παίζει πολύ σημαντικό ρόλο για τη σωστή ανάπτυξη και την καλή υγεία του παιδιού. Μάλιστα η Kimmins αναφέρει ότι και οι άνδρες, πρέπει να προσέχουν τη διατροφή τόσο πολύ, όσο την προσέχουν οι γυναίκες κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Συνεχίζοντας, υπογραμμίζει ότι η διατροφή των fast food και των πολλών λιπαρών, οδηγεί το σώμα των ανδρών στο να μη μπορούν να χρησιμοποιήσουν ή να μεταβολίσουν σωστά το φυλλικό οξύ, με αποτέλεσμα να βάζουν σε κίνδυνο την ανάπτυξη του ίδιου τους του παιδιού.

Οι ερευνητές χρησιμοποίησαν ποντίκια για την έρευνά τους συγκρίνοντας τους απογόνους των πατέρων με ανεπάρκεια φυλλικού οξέως στη διατροφή τους, με τους απογόνους των πατέρων των οποίων οι δίαιτες περιείχαν υψηλά επίπεδα της βιταμίνης. Αυτό που βρήκαν, είναι ότι οι απόγονοι των οποίων οι πατέρες δεν είχαν επάρκεια φυλλικού οξέως, γεννήθηκαν με διάφορα είδη γενετικών ανωμαλιών.

Οι ερευνητές ανέφεραν χαρακτηριστικά ότι ξαφνιάστηκαν πολύ όταν είδαν ένα 30% των νεογέννητων ποντικιών να έχουν εμφανίσει διάφορες γενετικές ανωμαλίες, μεταξύ αυτών και παραμορφωμένα κρανία. Επομένως, οι υποψήφιοι πατέρες, πρέπει να προσέχουν τι τρώνε γιατί φέρουν εξίσου μεγάλη ευθύνη για την ανάπτυξη των παιδιών τους, καταλήγει η Kimmins.

0 σχόλια:

Τα σχόλια στο blog υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μαζί μας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

Copyright © 2012 ΠΑΤΕΡΑΣ