Για Τολμηρούς Μπαμπάδες! Εμφανιστείτε ενώπιον του δικαστηρίου χωρίς δικηγόρο



Για Τολμηρούς Μπαμπάδες!


μπαμπας τολμηρος


Εμφανιστείτε ενώπιον του δικαστηρίου χωρίς δικηγόρο


- Είσαστε εν αναμονή για την δικαστική διαδικασία επιμέλειας παιδιών ή του διαζυγίου σας; 

- Είσαστε στο μέσο του να αποφασίσετε εάν θα προσλάβετε δικηγόρο ή να μεταβείτε στο δικαστήριο μόνος;


Αυτή η σελίδα έχει ως στόχο να σας βοηθήσει σε αυτή την τελευταία περίπτωση. Θα σας κάνουμε να εξοικειωθείτε με την διαδικασία της επιμέλειας και να σας δώσουμε οδηγίες για το πώς να εμφανιστείτε ενώπιον του δικαστηρίου χωρίς δικηγόρο.

Δεν μπορούμε να αρνηθούμε ότι η παρουσία ενός δικηγόρου στην αίθουσα του δικαστηρίου θα σας κάνει να νιώσετε ηρεμία και ασφάλεια. Θα έχετε κάποιον από την πλευρά σας που θα είναι, ή τουλάχιστον πρέπει να είναι εκεί ώστε, να υπερασπιστεί τα δικαιώματά σας και τα έννομα συμφέροντα σας, να κάνει πράξεις που συνδέονται με την εκπροσώπηση σας, να κάνει για λογαριασμό σας διάφορες παρατηρήσεις, δηλώσεις και πράξεις.

Το πλεονέκτημα του δικηγόρου είναι σίγουρα, ότι αυτός είναι ένας άνθρωπος μορφωμένος στον τομέα των νομικών δικαιωμάτων, με εμφανίσεις στη δικαστική πρακτική, με χρόνια εμπειρίας και ξέρει ακριβώς τι να κάνει.

Όμως, όπως φαίνεται στην καθημερινή πρακτική, αυτό δεν είναι πάντα η καλύτερη περίπτωση.


Συχνά ο πελάτης δεν είναι ικανοποιημένος με τον δικηγόρο. Θεωρεί ότι, στο δικαστήριο για να τον υπερασπιστεί, θα παρευρίσκεται ένας ή μια εύγλωττη δικηγόρος του Χάρβαρντ από ένα νομικό περιβάλλον του στυλ των αμερικανικών ταινιών, που εάν είναι δυνατόν θα σχίσει μέχρι και τα ρούχα του στις ομιλίες του και και για να συγκινήσει με τα επιχειρήματα του. Αυτό όμως δεν θα συμβεί. Και θα πάρετε μια μεγάλη απογοήτευση, διότι τα νομικά έξοδα που θα καταβάλετε είναι μεγάλα.

Σε αυτή την περίπτωση, είναι καλύτερο να πάρετε την τύχη στα χέρια σας και να προσπαθήσετε να υπερασπιστείτε τον εαυτό σας.


Είναι επίσης σημαντικό να σημειωθεί ότι, στην διαδικασία της επιμέλειας των ανήλικων τέκνων και σε υποθέσεις διαζυγίου, ο δικηγόρος έχει μικρή πιθανότητα να αντιστρέψει κάτι ριζικά.

Με άλλα λόγια, το παιδί κατά 97% θα ανατεθεί στη φροντίδα της μητέρας, είτε έχετε δικηγόρο ή όχι, και ο γάμος σας θα διαλυθεί, ακόμη και αν είχατε έναν κορυφαίο δικηγόρο να σας εκπροσωπεί. Η διαδικασία αυτής της δίκης είναι για τα δικαστήρια υπόθεση ρουτίνας που επιτυγχάνει το ίδιο αποτέλεσμα.

Επίσης, να έχετε κατά νου ότι οι δίκες επιμέλειας, είναι διαδικασίες στις οποίες το δικαστήριο είναι υποχρεωμένο να λάβει υπόψη του τα αποδεικτικά στοιχεία, για να διαπιστώσει τα πραγματικά περιστατικά της υπόθεσης, ακόμη και χωρίς τον σχεδιασμό σας.

Αυτό γίνεται προς το συμφέρον του παιδιού, έτσι ώστε να μην χρειάζεται να ανησυχείτε ότι το δικαστήριο, λόγω των μη νομικών σας γνώσεων σε κάτι, απέτυχε. Το Δικαστήριο θα κρατήσει την ίδια λειτουργία ρουτίνας του και όλα όσα χρειάζονται από τα αιτήματα της μητέρας και του πατέρα.

Εν πάση περιπτώσει, ως μάρτυρες θα κληθούν να καταθέσουν οι ίδιοι οι διάδικοι και όχι οι δικηγόροι τους, θα εξαρτηθεί κυρίως από την προφορική τους έκφραση και όχι από την ικανότητα του να προσλάβει κάποιος δικηγόρο.

Επιπλέον, οι δικαστές σε διαφωνίες επιμέλειας είναι σχεδόν πάντα γυναίκες και αυτό μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί. 


Ένας αξιοπρεπής νεαρός άνδρας κάνει σε μια νεαρή δικαστή, πολύ μεγαλύτερη εντύπωση από ένα δικηγόρο που παρευρίσκεται. Όπως και η παλαιότερη και συνηθισμένη version, ότι ένας πατέρας είναι συχνά άτυχος εξαιτίας της αλληλεγγύης των γυναικών - μητέρων και της υπεροπτικής στάσης απέναντι σε άνδρες, και σε γενικές γραμμές μπορούν να κάνουν ότι θέλουν.

Στη συνέχεια, ένας τέτοιος άνδρας μπορεί να αισθάνεται από πρώτο χέρι τα δυο μέτρα και σταθμά, όπως του ότι, η γυναίκα (μητέρα) έχει ελαφρώς το πάνω χέρι, ότι οι απαιτήσεις και η μαρτυρία της έγιναν δεκτές από το δικαστήριο, και ότι έχουν τα ίδια δικαιώματα και οι καταγγελίες του πατέρα, λίγο πολύ παραβλέπονται. Και παρά το γεγονός ότι οι άνδρες και οι γυναίκες έχουν ίσα δικαιώματα, όπως ακριβώς θα έπρεπε να ισχύει και στο δικαστήριο.

Το μειονέκτημα του να διορίσετε δικηγόρο, είναι ότι οι νομικές υπηρεσίες του θα σας κοστίσουν. Αυτά τα έξοδά σας δεν θα σας επιστραφούν, κρατήστε τα για την διαδικασία για τις σχέσεις με τα παιδιά σας (διατροφή) και για τις διαδικασίες διαζυγίου, για δαπάνες που δεν γίνονται γνωστές.

Μην φοβάστε και ας το κάνουμε. 


Μην φοβάστε, να έχετε κατά νου ότι η δικαστική εξουσία είναι εκεί για να κρίνει τα άτομα, όχι τους δικηγόρους. Η εκπροσώπηση στο πλαίσιο αστικής δίκης αποτελεί δικαίωμα και όχι υποχρέωση. 

Όπως σημειώσαμε εδώ, το καθήκον του δικαστηρίου είναι αντίθετο, μπορείτε να μάθετε για τα δικονομικά δικαιώματα και υποχρεώσεις. Ως εκ τούτου, αν είσαστε λογικά ιδιοφυής, υπακούστε και δεν έχετε να ανησυχείτε για τίποτα περισσότερο από μια δίκαια δίκη!

0 σχόλια:

Τα σχόλια στο blog υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μαζί μας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

Copyright © 2012 ΠΑΤΕΡΑΣ