Οι Χρυσοί Κανόνες για τους μπαμπάδες με γιους


Οι Χρυσοί Κανόνες για τους μπαμπάδες με γιους


ΜΠΑΜΠΑ ΕΛΑ


28 Χρυσοί Κανόνες για τους μπαμπάδες με γιους.


1. Η αγάπη στην μητέρα του. 
Θα μάθει να αγαπάει όπως εσείς αγαπάτε, και να μισεί όπως μισείτε. Οπότε, επιλέξτε την αγάπη και για τους δυο σας. Αφιερώστε τον εαυτό σας σε αυτό. Αγαπήστε με όλη σας την καρδιά και εκφράστε την αγάπη σας κάθε μέρα. Στη συνέχεια, κάποια μέρα στο μέλλον, θα δείτε τον τρόπο που ο γιος σας αγαπάει τη δική του γυναίκα και θα ξέρετε ότι παίξατε ρόλο σε αυτό.

2. Αφήστε τον να οδηγήσει. 
Κάθε παιδί θυμάται την πρώτη φορά που οδήγησε στην αγκαλιά του μπαμπά. Για μια στιγμή, θα πιστέψει ότι απλά είναι όμοιος με εσάς.

3. Διδάξτε του να είναι επιλεκτικός. 
Ειδικά όταν πρόκειται για τις γυναίκες και το φαγητό. Διδάξτε του να μην επαναπαύεται.

4. Πηγαίντε τον σε ένα αθλητικό ματς. 
Δεν υπάρχει κάτι το καλύτερο από το να μοιράζεσαι μια ηλιόλουστη ημέρα με hot dog και ποδόσφαιρο, με τον πατέρα σου.

5. Αγάπη με γενναιότητα. 
Τα αγόρια έχουν αυτή την προκατάληψη της έννοιας ότι πρέπει να είναι σκληρά. Όταν είναι μικρά, θα εκφράσουν πλήρως και αθώα την αγάπη τους. Καθώς μεγαλώνουν, θα κρύψουν τα συναισθήματά τους. Διδάξτε του να είναι ένας άνδρας που μπορεί να αγκαλιάσει. Χρειάζεται θάρρος για έναν άνδρα να δείξει την αγάπη: να τον διδάξετε να είναι θαρραλέος.

6. Συζητήστε για το σεξ. 
Μερικές φορές, τα αγόρια πρέπει να γνωρίζουν ότι όλοι οι άνδρες δημιουργούνται ίσοι.

7. Διδάξτε του να είναι άνδρας με τους άνδρες. 
Δείξτε του πώς να είναι γενναίος και σκληρός με τους άνδρες. Στη συνέχεια, υπενθυμίστε του στην επιστροφή για το σπίτι, ότι δεν πειράζει αν κλάψει.

8. Μοιραστείτε μυστικά μαζί του. 
Επικοινωνήστε. Συζητήστε. Συζητήστε για οτιδήποτε. Αφήστε τον να σας πει για τα κορίτσια, τους φίλους, το σχολείο. Ακούστε. Κάντε ερωτήσεις. Μοιραστείτε τα όνειρα, τις ελπίδες, τις ανησυχίες. Δεν είναι μόνο ο γιος σας, δεν είστε μόνο ο πατέρας του. Είστε ο φίλος του επίσης.

9. Διδάξτε του τρόπους. 
Επειδή μερικές φορές θα πρέπει να είστε ο πατέρας του και όχι μόνο ο φίλος του. Ο κόσμος είναι καλύτερος, όταν χρησιμοποιούμε ευγενικές λέξεις και χαμόγελα.

10. Διδάξτε του, πότε πρέπει να σταθεί στο ύψος του και πότε πρέπει να αποχωρήσει. 
Θα πρέπει να γνωρίζει ότι δεν πρέπει να ρίξει γροθιές για να αποδείξει ότι έχει δίκιο. Δεν μπορεί πάντα να έχει δίκιο. Βεβαιωθείτε ότι ξέρει πώς να απαιτήσει σεβασμό, και πότε το αξίζει. Αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να αντεπιτεθεί με γροθιές ή λέξεις, γιατί μερικές φορές θα πει περισσότερα με τη σιωπή του.

11. Διδάξτε του να επιλέγει τις "μάχες" του. 
Βεβαιωθείτε ότι ο ίδιος γνωρίζει για ποιες "μάχες" αξίζει να αγωνιστεί - όπως για την οικογένεια ή την αγαπημένη του ποδοσφαιρική ομάδα. Υπενθυμίστε του ότι οι άνθρωποι μπορούν να είναι κακοί και δυσάρεστοι από ζήλεια ή άλλους προσωπικούς λόγους. Βοηθήστε τον να καταλάβει πότε πρέπει να κλείσει το στόμα του και να αποχωρήσει. Διδάξτε του να είναι ένα καλύτερο άτομο.

12. Αφήστε τον να χορέψει στο ρυθμό του. 
Χορέψτε μαζί του στο δικό σας ρυθμό. Διδάξτε του ότι υπάρχουν στιγμές που δεν πειράζει να κάνει χαζομάρες.

13. Μοιραστείτε τη μουσική. 
Μυήστε τον στα είδη της μουσικής. Δημιουργήστε ένα ροκ συγκρότημα με ξύλινα όργανα, μοιραστείτε μαζί του τα ακουστικά σας, ή τις μουσικές προτιμήσεις σας στο αυτοκίνητο. Δημιουργήστε ένα soundtrack για τη ζωή σας μαζί.

14. Αφήστε τον να κερδίσει. 
Μερικές φορές πρέπει να γνωρίζει ότι τα σπουδαία πράγματα είναι πιθανά.


ΜΠΑΜΠΑ ΕΛΑ


15. Διδάξτε τον για την οικογένεια. 
Αφήστε τον να γνωρίζει ότι για την οικογένεια πάντα αξίζει να αγωνιζόμαστε. Για την οικογένεια πάντα αξίζει να σταθούμε όρθιοι. Στο τέλος της ημέρας, έχει εσάς για να τον στηρίζετε και να προσεύχεστε στον Θεό ότι έχετε ο ένας τον άλλον.

16. Ο πατέρας του. 
Το να είστε ο πατέρας του, είναι αναμφίβολα ένα από τα μεγαλύτερα επιτεύγματά σας. Μοιραστείτε μαζί του τις χαρές της πατρότητας, έτσι μια μέρα θα θέλει πάρα πολύ να γίνει κι αυτός πατέρας. Υπενθυμίστε του ξανά και ξανά με τις λέξεις και τα φιλιά σας ότι κανείς δεν θα τον αγαπήσει ποτέ όσο εσείς.

17. Ακούστε τον. 
Αν δεν ακούτε τα μικρά πράγματα τώρα, δεν θα μοιραστεί τα μεγάλα πράγματα αργότερα.

18. Αφήστε τον να προσπαθήσει να φορέσει τα παπούτσια σας. 
Ακόμα κι αν είναι παλιά και δύσοσμα. Αφήστε τον να βάλει τα μικρά πόδια του μέσα και να φανταστεί ότι κι ο ίδιος, όπως ελπίζει, θα έρθει κάποια μέρα που θα μπορεί να τα φορέσει. Και σίγουρα θα έρθει εκείνη η μέρα.

19. Δώστε του μεγάλες αγκαλιές. 
Το είδος της αγκαλιάς που συμπιέζει τα σωθικά του και τον κάνει να γελάει. Το είδος της αγκαλιάς που μόνο ο μπαμπάς μπορεί να δώσει.

20.  Μπανιαρίστε τον. 
Επειδή κι εσείς μπορείτε να το κάνετε, η μαμά δεν μπορεί να κάνει τα πάντα.

21. Διδάξτε τον πώς να κατουράει όρθια. 
Αφήστε τον να κατουρήσει έξω - όπως είναι η χαρά του να είσαι άνδρας. Η μαμά δεν μπορεί να διδάξει αυτό το "ταλέντο", έτσι.. κάποιος πρέπει να του το μάθει.

22. Γνωρίστε τις απαντήσεις. 
Θα υποθέσει ότι τις γνωρίζετε. Αν δεν τις ξέρετε, υποκριθείτε ότι τις γνωρίζετε και μάθετε τις αργότερα.

23. Πετάξτε τον ψηλά. 
Επειδή τα μικρά αγόρια αγαπούν να βλέπουν τη δύναμη του πατέρα τους. Πετάξτε τον επάνω στον αέρα, έτσι ώστε να ξέρει ότι θα είστε πάντα εκεί για να τον πιάσετε στην επιστροφή του προς τα κάτω.

24. Ρωτήστε την μητέρα του. 
Θα έρθει σε σας με ερωτήσεις που δεν θα θέλει πάντα να ρωτήσει τη μητέρα του, για τα κορίτσια και για την αγάπη. Ρωτήστε την ούτως ή άλλως, θα γνωρίζει τις απαντήσεις.

25. Δείξτε του αγάπη, όπως θα δείχνατε σε μια κόρη. 
Τα μικρά κορίτσια δεν είναι τα μόνα, που χρειάζονται αγκαλιές και φιλιά. Η αγάπη είναι το φωτεινότερο χρώμα των συναισθημάτων. Είναι μαζί η ευτυχία και η ουδετερότητα του φύλου.

26. Κάντε μια μεγάλη κοιλιά. 
Επειδή κάθε παιδί θα πρέπει να έχει την ευκαιρία να ακουμπήσει το κεφάλι του στο απόλυτο απαλό μαξιλάρι που υπάρχει. Η κοιλιά του μπαμπά είναι το καλύτερο μέρος για να ξεκουραστεί.

27. Μην του πεις "κάνε". 
Ο Αμερικανός εφευρέτης Charles F. Kettering είπε κάποτε: "Κάθε πατέρας πρέπει να θυμάται ότι μια μέρα ο γιος του θα ακολουθήσει το παράδειγμά του, αντί της συμβουλής του". Να είστε ένα καλό παράδειγμα.

28. Ο ήρωας του. 
Είστε ούτως ή άλλως. Για τον ίδιο, έχετε τη δύναμη του Batman, την ταχύτητα του Spiderman και τον εγκέφαλο του Ironman. Μην τον απογοητεύσετε. Αποδείξτε του ότι ο μπαμπάς του είναι ο μεγαλύτερος σούπερ ήρωας όλων. Μόνο ο μπαμπάς μπορεί να σώσει την ημέρα.


Κι όπως είναι γνωστό σε όλους .... οι Καλοί Μπαμπάδες, κάνουν Καλούς Γιους.

Πηγή: ΜΠΑΜΠΑ ΕΛΑ http://equalparentinggreece.blogspot.gr/

0 σχόλια:

Τα σχόλια στο blog υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μαζί μας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

Copyright © 2012 ΠΑΤΕΡΑΣ